Takmičenja 2019-2020

Kantonalni takmičenje iz Vjeronauke – Amna Hadžiabdić 11. u Kantonu Sarajevo

Kantonalno takmičenje iz nastavnog predmeta Vjeronauka održano je 10. marta 2020. godine u Gazi Husrev-begovoj medresi. Takmičili su se učenici VIII razreda osnovnih škola s područja Kantona Sarajevo. Naša učenica Amna Hadžiabdić postigla je dobar rezultat, osvojivši 11. mjesto u izuzetno jakoj konkurenciji. Čestitamo učenici i nastavniku. Nastavnik Vahid Brdar pripremao je našu učenicu.

Općinsko takmičenje iz predmeta Informatika – Naša škola osvojila drugo mjesto!

Općinsko takmičenje iz nastavnog predmeta Informatika održano je 11.3.2020. godine u OŠ „Mirsad Prnjavorac“. Naši učenici su postigli zapažene rezultate. Ekipu naše škole predstavljali su Helać Hana, Pintol Tajra, Karić Anes. Na kraju su naše učenice osvojile odlično drugo mjesto u ekipnoj konkurenciji. Iskrene čestitke učenicima i nastavniku. Nastavnik Asmir Zimić uspješno je pripremao naše takmičare.

Općinsko takmičenje iz predmeta Geografija – Naša škola prva u ekipnom plasmanu!

Školsko takmičenje iz nastavnog predmeta Geografija održano je 10.3.2020. godine, u Velikoj sali Općine Vogošća. Učenici naše škole postigli su izvanredne rezultate i nastavili uspješnu tradiciju sjajnih rezultata na takmičenjima iz ovog predmeta. U kategoriji IX razreda učenica Helać Hana osvojila je 2. mjesto, dok je Karađuz Lamija takmičenje završila na 3. mjestu. U ekipnom plasmanu škola je osvojila prvo mjesto. Odličan uspjeh rezultat je vrijednog rada naših učenica i njihove nastavnice. Nastavnica Amela Poturak uspješno je pripremala naše učenice.

Općinsko takmičenje iz predmeta Fizika – Hana Helać osvojila treće mjesto!

06. marta. 2020. godine, u Velikoj sali Općine Vogošća, održano je takmičenje iz nastavnog predmeta Fizika. Učenica naše škole postigla je veoma dobar rezultat. U kategoriji IX razreda, Helać Hana osvojila je 3. mjesto. Našoj učenici i nastavniku iskrene čestitke. Nastavnik Džemal Mujanović pripremao je našu učenicu.

Općinsko takmičenje iz predmeta Matematika – Bilal Avdibašić na prvom mjestu!

Općinsko takmičenje iz nastavnog predmeta Matematika održano je 05. marta. 2020. godine, u Velikoj sali Općine Vogošća. Učenici naše škole postigli su odlične rezultate. U kategoriji VII razreda, učenik Bilal Avdibašić osvojio je prvo mjesto. U isto kategoriji 3. mjesto osvojila je učenica Emina Džaferagić. Kada je riječ o učenicima IX razreda, u ovoj kategoriji naša učenica Hana Helać osvojila je 2. mjesto. Zasluge za ove izvrsne rezultate idu svim našim nagrađenim učenicima i nastavnicima. Nastavnici Ifet Šabaredžović i Amir Torlak uspješno su pripremali naše učenike.

Općinski javni konkurs za najbolji literarni rad - Lamija Karađuz osvojila prvo mjesto!

Povodom 01. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, naša učenica Lamija Karađuz (IX1) napisala je najbolji literarni rad posvećen domovini i osvojila prvo mjesto na općinskom javnom konkursu. „San o mojoj domovini“ tema je o kojoj su pisali učenici svih vogošćanskih osnovnih škola. Čestitamo našoj učenici i nastavniku na izvrsnom plasmanu. Nastavnik Elvis Mehanović uspješno je pripremao našu učenicu.

Školsko takmičenje iz fizike

Školsko takmičenje iz fizike održano 17.02 za ucenike 8 i 9 razreda

ŠKOLSKO TAKMIČENJE IZ MATEMATIKE ODRŽANO je u srijedu 12. 02. 2020. godine

VI razred

Prezime i ime osvojeni bodovi

1. Maslo Lamija 40

2. Ejubović Hana 15

3. Klačar Dannin 5

4. Oprašić Hamza 0

5. Džanković Ajla 0

VII razred

Prezime i ime osvojeni bodovi

1. Avdibašić Bilal 40

2. Omerspahić Sajra 23

3. Džaferagić Emina 22

4. Muftić Benjamin 21

5. Bičo Mejrema 10

6. Efendić Sara 10

VIII razred

Prezime i ime osvojeni bodovi

1. Demir Ilma 85

2. Hadžiabdić Amna 85

3. Pašić Amina 60

4. Efendić Hana 25

5. Osmanagić Kenan 10

IX razred

Prezime i ime osvojeni bodovi

1. Helač Hana 100

2. Karađuz Lamija 80

3. Musić Irma 35

4. Čardaković Rijad 12

5. Višća Merjem 10

IZVJEŠTAJ SA ŠKOLSKOG TAKMIČENJA IZ PREDMETA GEOGRAFIJA

U utorak, 17.12.2019. godine u prostorijama Osnovna škola „Izet Šabić“ održano je školsko takmičenje za učenike devetih razreda. Na takmičenju je učestvovalo 13 učenika.

Takmičenju su pristupili sljedeći učenici:

1. Lamija Karađuz (95 bodova)

2. Hana Helać (84 boda)

3. Lejla Kljajić (79,5 bodova)

4. Amina Daferagić (78,5 bodova)

5. Emina Bošnjak ( 76,5 bodova)

6. Esma Zukić (75 bodova)

7. Tajra Delić (64 boda )

8. Mensura Kožljak (64 boda)

9. Kerim Omerović (61 bod)

10. Naida Efendić (54 boda)

11. Berina Hodžić (48 bodova)

12. Hanan Spaho (41 bod)

13. Edna Lušija ( 40 bodova)