Aktuelno - Informacije - Novosti

Raspored zvona za učenike do 5 - 9 razreda u online okruženju :

Obavještenje o realizaciji nastave od petka 23.10.2020. godine

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade pripremilo je nove Upute za odvijanje nastavnog procesa za period od 23.10.2020. godine do 06.11.2020. godine.

– za učenike od 1. do 4. razreda nastava se realizuje i dalje prema kombinovanom modelu, važećem rasporedu časova i smjena

– za učenike od 5. do 9. razreda nastava se realizuje online, prema važećem rasporedu smjena i časova sa uključenim velikim odmorom

Ovakav način rada važi do 06.11.2020. godine.

Donacija televizora

U cilju pomoći školama, društveno odgovorna kompanija Zrak d.d. Sarajevo, preduzeće čija je djelatnost razvoj i proizvodnja uređaja iz oblasti precizne mehanike, optike, optoelektronike i elektrooptike, donirala je našoj školi televizor i servisirala mikroskop. U ime OŠ „Izet Šabić“, donaciju je preuzeo direktor škole koji je istakao kako je ova donacija primjer saradnje između uspješnih firmi koje pomažu obrazovnim ustanovama čiji je cilj da učenicima prenesu znanje na kvalitetan način, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta odgojno-obrazovnog procesa.

Svečano obilježen Dan učitelja

U organizaciji JU KSC Vogošća svečano je obilježen 5. oktobar – Svjetski dan učitelja/nastavnika. Dobrodošlicu prisutnima poželio je načelnik Općine Vogošća, gospodin, Edin Smajić, koji je u svom obraćanju istakao značaj učitelja i obrazovanja uopće, te uručio zahvalnice direktorima svih škola za izvanredan trud i zalaganje nastavnika u ovim otežanim uslovima rada. Učiteljski poziv je jedan od najljepših poziva. Voditi i učiti djecu, prenijeti im znanje, steći dječije povjerenje i biti im iskren prijatelj, zahtijeva veliko strpljenje i trud, ali i predstavlja veliki izazov i odgovornost. U ime naše škole, zahvalnicu je primio direktor, mr.sci. Medžid Hasković, a sjednici su prisustvovali i mnogi nastavnici. U nastavku programa JU KSC Vogošća je predstavila svoj projekat Vogošćansko amatersko pozorište “ART revolucija” koje je ovom prigodom izvelo prvi put uživo svoju predstavu “Vogošćanska audicija”.

Uputstvo o organizaciji i realizaciji odgojno-obrazovnog rada

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je donijelo Uputstvo o organizaciji i realizaciji odgojno-obrazovnog rada u osnovnim i srednjim školama na području Kantona Sarajevo u školskoj 2020/2021. godini za period 12.10.2020. -6.11.2020. godine

Obavijest za učenike

U PONEDJELJAK, 5. OKTOBRA ĆE SE OBILJEŽITI SVJETSKI DAN UČITELJA. ŠKOLSKIM KALENDAROM JE PLANIRANO DA JE PONEDJELJAK, 5.10.2020. GODINE NENASTAVNI DAN.

U UTORAK, 6.10.2020.GODINE ĆE SE NASTAVA REALIZOVATI PO RASPOREDU OD PONEDJELJKA.

PEDAGOG ŠKOLE

Obavijest za učenike

Dragi učenici, od ponedjeljka 21.9.2020. godine, učenici od V do IX razreda nastavu će pohađati u prvoj smjeni, dok će učenici od I do IV razreda nastavu pratiti u drugoj smjeni. Redovnu nastavu u školi pohađat će grupe učenike koje su prethodne sedmice nastavu pratile online, dok će učenici koji su pohađali redovnu nastavu, u ovoj sedmici pratiti online nastavu.


Obavijest za učenike

Od 14. septembra u redovan nastavni proces u školama uvodi se i predmetna nastava od V, odnosno VI do IX razreda po kombinovanom modelu, a prema upustvu koje je donijelo Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

U ponedjeljak učenici iz predmetne nastave dolaze u školu po grupama koje je razrednik napravio. Učenici starijih razreda nastavu pohađaju u drugoj smjeni od 13:00 sati, dok učenici mlađih razreda idu u prvu smjenu od 8:00 sati. Učenici će boraviti u jednom kabinetu, a veliki odmor neće biti realizovan.

Direktor: mr.sc. Medžid Hasković


OBAVJEŠTENJE.pdf

Prijem prvačića i prvi dan školske 2020/2021

Ovogodišnji, pomalo neuobičajeni, početak nastave svečano je obilježen u našoj školi. Shodno Školskom kalendaru, nastava je počela u utorak, 01. septembra svečanim prijemom učenika prvog razreda. Naša škola je ove godine upisala dva odjeljenja učenika prvog razreda. Učenike i njihove roditelje u školi su dočekale učiteljice Amina Žero i Remzija Hadžimejlić te direktor naše škole, Medžid Hasković. Poštujući sve epidemiološke mjere, naredbe i instrukcije nadležnih, škola se potrudila da na poseban način ugosti svoje nove članove.

Učenicima i roditeljima koji su bili u pratnji svoje djece obratio se direktor škole, koji im je poželio dobrodošlicu, sretno i uspješno buduće školovanje. U srijedu, 02. septembra, nastavni proces u školi počeo je i za učenike od drugog do petog razreda (razredna nastava). U školske klupe sjelesu prve grupe učenika, kojima su dobrodošlicu poželjele njihove učiteljice. Sva odjeljenja su podijeljena u dvije grupe, tako da će jedna grupa nastavu pratiti u školi, a druga online. Naša škola se izuzetno dobro pripremila za nastavni proces koji je ove školske godine nešto drugačiji i koji zahtijeva izuzetno visok stepen odgovornosti svih nas. Trudimo se da našim učenicima osiguramo najbolje uvjete za rad i kvalitetan odgojno-obrazovni proces. Stoga pozivamo sve naše učenike kao i njihove roditelje da prate uputstva škole, da se pridržavaju svih mjera i instrukcija, kako bismo na kraju svi bili zadovoljni postignutim. Svim učenicima naše škole želimo mnogo sreće, uspjeha i znanja u novoj školskoj godini.