Aktuelno - Informacije - Novosti

Aneks I metodološkog upustva za prevenciju i kontrolu infekcije SARSCov2 i oboljenja COVID19 u osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo

RASPORED VOŽNJE ZA ŠKOLSKU 2021/2022.g.

Važi od ponedjeljka, 20.9.2021.godine

Sedmica kada su učenici od V-IX razreda prva smjena, a učenici od I-IV razreda druga smjena.

Sedmica kada su učenici od I-IV razreda prva smjena, a učenici od V-IX razreda druga smjena .

Metodološko upustvo za prevenciju i kontrolu infekcije SARSCov2 i oboljenja COVID19 u osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo

RADOVI U NAŠOJ ŠKOLI

Uz pomoć sredstava UNDP-a u završnoj fazi je realizacija projekta izgradnje „Gasne kotlovnice“. U pitanju je jedan značajan projekat koji se implementira u našoj školi, a uskoro će započeti realizacija projekata „Rekonstrukcija fiskulturne sale“ te proširivanje školske zgrade i izgradnja produženog boravka kao i ostalih sadržaja.

Svečani prijem prvačića

U našoj školi je u srijedu, 1. 9. 2021. godine, održan svečani prijem prvačića. Radoznalim licima prvačića i njihovim roditeljima dobrodošlicu je poželio direktor škole, mr. sci. Medžid Hasković.

“Dragi naši prvaci, danas ste zakoračili u najljepše razdoblje svog života – đačko doba. Od ovog trenutka ispred vas se otvara dug put, a na kraju vas čekaju dvije najveće životne vrijednosti. To su znanje i prijateljstvo. Znanje će vam podariti vaše učiteljice i nastavnici. Oni su tu zbog vas i svako od njih će vam, prije svega zbog svoje ljubavi prema djeci, svim srcem pomoći da savladate školske zadatke, izgradite sebe i svoju budućnost. Oni će se, kao i vaši roditelji, radovati vašim uspjesima, pobjedama na takmičenjima, a kada godine prođu i uspješnim karijerama, stoga ih poštujte, vjerujte im i slušajte njihove mudre savjete koji će vam biti dragocijeni kada postanete odrasli ljudi. Druga vrijednost koju ćete ponijeti iz svojih školskih dana je prijateljstvo. U ovom trenutku ne znate, ali možda baš sada tu pored vas stoji vaš najbolji drug ili drugarica, vaš prijatelj za cijeli život koji vas neće ostaviti na pola puta ili zaboraviti u teškim trenucima. Zato je mnogo važno da, prije svega, budete dobri drugari, da pomognete jedni drugima kada pomoć zatreba. Samo tako ćete postati dobri ljudi, a to je isto toliko važno koliko i znanje koje ćete ponijeti na kraju školovanja”, istakao je u svom govoru direktor.

Roditeljima je kazao da sa puno ljubavi i strpljenja prate školovanje djece te da uspostave dobru saradnju sa učiteljicama, upravom i radnicima škole.

U svečanoj atmosferi naši prvačići krenuli su malim, ali hrabrnim koracima u pohod znanja.


Upustvo o organizaciji i realizaciji odgojno-obrazovnog rada u osnovnim i srednjim školama na područiju Kantona Sarajevo u školskoj 2021/2022 godini

Preporuke javnog zdravstva za škole u kontekstu COVID 19 za školsku 2021/2022

RASPORED ZVONJENJA

Školska 2021/2022.godina

Raspored zvonjenja za učenike od V-IX razreda

Raspored zvonjenja za učenike od I-IV razreda


Osnovna škola „Izet Šabić“

Hotonj Vogošća

O B A V J E Š T E NJ E

Obavještavamo učenike i roditelje da nastava u školskoj 2021/2022.godini počinje

u SRIJEDU, 01.09.2021.godine.

Učenici odjeljenja od V-IX razreda su PRVA smjena sa početkom u 8.00 sati.

Učenici odjeljenja od I-IV razreda su DRUGA smjena, a nastava im počinje u 14.00 sati.

U srijedu, 01.09.2021.godine učenici od II-IX razreda će imati jedan čas sa razrednikom (odjeljenska zajednica).

Od četvrtka 02.09.2021.godine nastava će se realizovati po rasporedu. Svi učenici će pohađati nastavu u školi, a nastavni čas traje 45 minuta.

Prema preporukama Zavoda za javno zdravstvo FBiH djeca od 6-11 godina trebaju nositi masku izvan učionice, a tokom nastave mogu skinuti maske. Učenici stariji od 11. godina su obavezni nositi maske i za vrijeme nastave i izvan učionica.

30.08.2021.g. Direktor: Mr.sci.Hasković Medžid


Javna ustanova Osnovna škola “Izet Šabić“

PRIJEM PRVAČIĆA

Prijem prvačića upisanih u školsku 2021/2022. školsku godinu će biti upriličen u srijedu, 1. septembra 2021. godine po rasporedu:

- Odjeljenje I1 – učiteljica Arnautović Zehra u 10.00 sati

- Odjeljenje I2- učiteljica Hadžiabdić Edina u 11.00 sati.

Svim prvačićima će biti dodijeljeni ruksaci sa školskim priborom koji su poklon Općine Vogošća.

Na vratima škole postavljeni su spiskovi učenika po odjeljenjima, koji ove školske godine polaze u prvi razred

27.8.2021.godine Direktor škole: Mr.sci.Hasković Medžid