Aktuelno - Informacije - Novosti

RASPORED VOŽNJE ZA ŠKOLSKU 2022/2023.g.

Ulice Mitra Šućura i Ramiza Alića

Važi od 19. 9. 2022.godine

RASPORED VOŽNJE ZA ŠKOLSKU 2022/2023.g.

ORAHOV BRIJEG I BARICA

Važi od 19.9. 2022.godine

STAJALIŠTA –ORAHOV BRIJEG


1. POLAZNA STANICA ORAHOV BRIJEG

2. ORAHOV BRIJEG DO BR.51

3. KOD TRAFO STANICE- BRANILACA HOTONJA 121

4. KOD DŽAMIJE

5. RASKRSNICA ORAHOV BRIJEG 146

6. ŠKOLA

Prijem prvačića pod pokroviteljstvom Općine Vogošća

Našim prvačićima sretan početak školovanja poželio je i načelnik Općine Vogošća, gospodin Edin Smajić.

Naime, u organizaciji Općine Vogošća, a povodom početka nove školske godine, 2. septembra tekuće godine, održana je tradicionalna manifestacija „Prijem prvačića 2022.“. Manifestacija je održana u Sportskoj dvorani „Amel Bečković“ gdje je, u prisustvu roditelja i nastavnika, općinski načelnik Edin Smajić čestitao polazak u školu đacima prvacima.

U svom obraćanju izrazio je zadovoljstvo da se ova tradicionalna manifestacija nastavlja nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom. Posebno je naglasio značaj činjenice da je u Vogošći ove godine upisano skoro deset posto više prvačića nego prethodne.

Za sve prvačiće Općina je obezbijedila ruksake i školski pribor koji im je tom prilikom i uručen.

Svečani prijem prvačića

Početak nastave u našoj školi, kao i u ostalim školama u Kantonu Sarajevo, obilježio je prvi dan mjeseca septembra tekuće godine. Ovaj dan posebno je uzbudljiv i važan našim najmlađim đacima prvacima te ga, kao i svake godine, obilježimo svečano.

Spremno i ponosno, ali nadasve radoznalo, ušetali su prvačići u svoju školu u kojoj su ih dočekale njihove učiteljice, direktor škole, ali i ostalo osoblje.

Učenici nižih i viših razreda prigodnim kulturno-zabavnim programom, koji su priredili pod rukovodstvom svojih učiteljica i nastavnica, dočekali su đake prvake i kroz igru i pjesmu poželjeli im dobrodošlicu i zaželjeli sretan početak njihovog školovanja.

Prvačićima i roditeljima koji su bili u pratnji svoje djece dobrodošlicu ispred kolektiva škole uputio je direktor Medžid Hasković uz želje za sretno i uspješno buduće školovanje.

Uz puno osmijeha, radoznalih i stidljivih pogleda, potkrala se i koja suzica sve dok prvačiće nisu pozvale njihove učiteljice Ilhana Hadžić i Lejla Šarić na druženje u učionice.

Uz želje za mnogo uspjeha, znanja, smijeha i prijateljstava u toku osnovnog školovanja, dobro nam došli, đaci prvaci!

SRETAN POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE

Dragi učenici, sretan vam početak školske godine!

Neka vam ljubav, razumijevanje, prijateljstvo, druženje, poštenje i međusobno uvažavanje budu važni predmeti isto kao i matematika, informatika, biologija, historija, hemija, engleski jezik i ostali predmeti.

Radujem se svakom vašem uspjehu, primjernom vladanju, svakoj dobroj ocjeni koju će školski dnevnici s ponosom čuvati. Veselit će me svako novo naučeno slovo, broj, napisan i izrecitovan stih, naučena i odsvirana nota, nacrtan šareni crtež ili uspješno riješeni matematički i informatički zadatak. Znamo da znanje vodi primjeni, a primjena promjeni pa vam nesebično želimo pružiti i više od toga. Prije svega želimo vam zdravlja, da očuvate stara i steknete nova prijateljstva, mnogo međusobnog razumjevanja i poštovanja.Posebno čestitam našim prvačićima koji, vjerujem, željno iščekuju prve časove u školskim klupama sa kojih će ponijeti najljepše uspomene kojih će se rado prisjećati. Čestitam i roditeljima sa željom da se ispune sva njihova očekivanja, te da se naša saradnja i timski rad nastave i u budućem periodu u interesu naših učenika i djece.


I na kraju, uvaženim kolegicama i kolegama želim sretan početak školske godine. Nadam se da ćemo se svi potruditi da budemo i ostanemo oni koji će u svaki mladi život utkati najljepšu i najsjajniju nit koja će im osvjetljavati ponekad i neizvijesne životne puteve.

Budite vrijedni, kreativni, maštoviti. Rad se uvijek isplati.

DIREKTOR ŠKOLE

Mr. sci. Medžid Hasković

OBAVJEŠTENJE

Obavijest za rodtelje devetih (IX) razreda - podjela udžbenika za devete razrede obavit će se u prostorijama biblioteke 30. 8. u periodu od 16h do 18h i to po sljedećem rasporedu:

IX 1 od 16:00h do 16:30h

IX 2 od 16:30h do 17:00h

IX 3 od 17:00h do 17:30h

Roditelji koji ne mogu stići u navedenim terminima udžbenike će moći preuzeti od 17:30h do 18:00h.

Bibliotekarka škole

SUBVENCIJA ZA KUPOVINU UDŽBENIKA RODITELJIMA UČENIKA SA PODRUČJA OPĆINE VOGOŠĆA

Općina Vogošća je u prethodnom periodu provodila proceduru koja podrazumijeva obezbjeđivanje sredstava kao i iznalaženje modela po kojim će se omogućiti da učenici od I-IV imaju besplatne udžbenike uzimajući u obzir da je nadležno Ministarstvo za razliku od drugih Kantona obezbijedilo udžbenike samo za jedan dio učenika osnovnog obrazovanja.

Posljednjih 10 godina Općina Vogošća svim prvačićima osnovnih škola obezbjeđuje ruksake, pernice i kompletan pribor koji im se dodjeljuju na zajedničkoj manifestaciji početkom svake školske godine gdje se okupe svi prvačići. Obzirom da je vremenski rok bio kratak da se provede zakonom propisana procedura kupovine udžbenika Općina Vogošća će provesti proceduru refundiranja sredstava roditeljima učenika koji kupuju knjige na način da ce svaki roditelj učenika od I-IV biti dužan da dostavi originalan fiskalni račun za kupovinu udžbenika uz dokaz da učenik pohađa neku od osnovnih škola sa područja Općine Vogošća. Detalji javnog poziva za refundiranje objaviti će u sredstvima informisanja. Ukupno 1349 učenika koji će dobiti besplatne udžbenike.