Redovna nastava 

NA ČASU OSNOVA TEHNIKE 

Na času osnova tehnike, učenici 5-1 odjeljenja su radili praktičan rad, izrada slagalice tangram. Tangram je jedna od najstarijih i najpoznatijih slagalica. Ova matematička zagonetka sastoji se od sedam standardnih dijelova, od kojih se slažu slike različitih objekata. Igra je iz Kine stigla u Europu i Ameriku početkom 19. stoljeća. Cilj igre je prikupljanje svih vrsta figura iz ovih elemenata prema mozaičkom principu. Ukupno postoji više od 7000 različitih kombinacija. Najčešće od njih su figure životinja i ljudi, a mogu se složiti i predmeti, slova, brojevi. Učenici su aktivno učestvovali u izradi slagalice, ali i u slaganju različitih figura. 

20. 10. – Svjetski dan jabuka

Dana, 20. oktobra  1990. godine u Londonu prvi se put obilježio Dan jabuke. I danas se većinom u Engleskoj organiziraju događaji povodom ovoga dana, ali s vremenom su tradiciju obilježavanja Dana jabuka i u svijetu prihvatile brojne škole.

Tim povodom, ove godine su i učenici V2 razreda naše škole,zajedno sa svojom učiteljicom, obilježili ovaj važan datum. Kroz prezentaciju i čitanje zanimljivosti o jabukama, učenici su naučili zašto baš jabuku zovu„ Kraljica voća „ i koliko je njena uloga važna u ishrani.

Na kraju usvojenog znanja, učenici su se počastili ukusnim delicijama od jabuka, koje su spremili zajedno sa svojim roditeljima.

CANVA NA ČASU BOSANSKOG JEZIKA

U petak, 29.4.2022. godine, na času BHS jezika i književnosti, učenici 8-3 odjeljenja su sa nastavnicom Almom Feriz koristili program canvu u realizaciji lektire "Veliki talas", Perl Bak.

Na času su ugostili nastavnicu informatike, Aidu Kvrgić, koja je dala osnovna uputstva učenicima.

Stečena znanja na ovom času učenici mogu primjenjivati i u ostalim oblastima.

ČASOPIS

Učenici VI-3 odjeljenja su u petak, na času  BHS jezika i književnosti, izradili časopis u čast dolaska proljeća. Časopis sadrži fotografije, te stihove i prozu posvećene proljeću koje su učenici napisali povodom izrade ovog časopisa.

Nastavnica: Alma Feriz