Projekti

Projektne aktivnosti u našoj školi

Škola podržava projektne aktivnosti koje su u funkciji afirmacije, edukacije, relaksacije i zadovoljenja potreba naših učenika, nastavnika i roditelja:

  • Projektne aktivnosti koje promovišu zajedništvo, toleranciju i uzajamno poštovanje

  • Projektne aktivnosti koje doprinose kreativnosti učenika

  • Projektne aktivnosti koje osnažuju roditelje za njihove kompetencije

  • Projektne aktivnosti koje doprinose stručnom usavršavanju nastavnika

  • Projektne aktivnosti koje prate Akcioni plan u prevenciji maloljetničke delinkvencije.

  • Projektne aktivnosti koje će kroz nabavku opreme i materijala doprinijeti stvaranju ugodnijeg ambijenta za učenike.

  • Projektne aktivnosti koje su upotrebljive za odgojna nastojanja i savremene obrazovne tendencije.

  • Projektne aktivnosti koje promiču humanitarni rad učenika i empatiju za druge

“KRUGOVI PRIJATELJA”

Jedan od važnih aspekata inkluzivnog obrazovanja jeste društveni i emocionalni život djeteta. U sklopu projekta "Krugovi prijatelja" održane su edukativno-zabavne radionice za učenike četvrtih razreda, kojima je cilj bio razvijanje empatije i građenje prijateljskih odnosa. Učenici su aktivno učestvovali u radionicama. Radionice i projekat je realizovala Adina Mustafić, asistent u nastavi.

PROJEKAT „ SIGURNI I SRETNI S PSIMA“

U novembru 2021.godine za učenike drugog i trećeg razreda naše škole su realizovane radionice u okviru projekta „Sigurni i sretni sa psima“.

Radionice su edukativno- zabavnog karaktera, podstiču razvoj empatije i odgovornosti djece prema psima, kao vještine koje kod djece treba njegovati.

Učenici su aktivno učestvovali u radionicama, te su i nagrađeni prikladnim poklonima.

Radionice je realizovala predstavnica organizacije Dogs Trust .


8. septembar: Međunarodni dan pismenosti

UNESCO je 17. novembra 1965. proglasio 8. septembar Međunarodnim danom pismenosti. Ovaj praznik prvi put je obilježen 1967. Njegov cilj je da se istakne važnost pismenosti za pojedince, zajednice i društva.

Svake godine na ovaj dan UNESCO podsjeća međunarodnu zajednicu na status pismenosti i obrazovanje odraslih na globalnom nivou. Proslave se održavaju širom svijeta. Ovaj dan u našoj školi skromno su proslavili učenici VI3 na času Bosanskog jezika i književnosti, Hrvatskog jezika i književnosti, Srpskog jezika i književnosti. Nakon kratke prezentacije sa nastavnicom Đenanom Herco-Muhić razgovarali su o važnosti pismenosti danas. Napravili su zanimljive i kreativne plakate na kojima su predstavili najčešće greške u pisanju. Navedenim aktivnostima naša škola dala je doprinos obilježavanju Međunarodnog dana pismenosti.

Međureligijski odnosi u Bosni i Hercegovini

Međureligijski dijalog.pptx

Projekat nastavnika Aktiva jezika "Upoznaj da bi više volio"


U sklopu projekata "Upoznaj da bi više volio" nastavnici, članovi Aktiva jezika, Beglerović Adisa, Covo Vahidin, Ćosović Amila, Degirmendžić Edina, Dević Aiša Džapo Emir i Mehanović Elvis su u proteklom periodu sa svojim učenicima radili različite zadatke i prezentacije s ciljem da ih upoznaju sa ljepotama, različitostima, ali i sličnostima jezika koje izučavaju.


U nastavku pogledajte proizvod zajedničkog rada nastavnika i njihovih učenika kroz nekoliko prezentacija.

Projekat Shakespeare 4.pptx
Jezici.pptx
Redewendungen - izreke.pptx
Germanizmi u BiH.pptx

15. DECEMBAR-SVJETSKI DAN ČAJA

U okviru projekta "Popijmo šoljicu čaja" učiteljica Amina Žero i pripravnica Merisa Čavčić u odjeljenju I-1 organizovale su prezentaciju o načinu pripremanja i degustaciji čaja. Učiteljice su učenike upoznali o nastanku, načinu pripremanja i konzumiranju određenih vrsta čajeva. Zajedno sa diretkorom i predagogicom škole degustirali smo čaj napravljen od ljekovitog bilja.

Dabar informatičar - rezultati

Dragi učenici hvala vam što ste uzeli učešće u međunarodnom izazovu iz informatike Dabar informatičar. Na slikama se nalazi tabelarni pregled učenika koji su učestvovali, broj bodova, plasman u školi kao i cjelokupni plasman svih prijavljenih učesnika. Svi učesnici u ovom projektu će dobiti certifikat o učešću.


Rezultati u kategoriji od 4. do 6. razreda


Rezultati u kategoriji 7. i 8. razreda


Rezultati u kategoriji 9. razreda