Ogledni časovi

Ogledni čas iz Matematike

Dana 6.6.2022. godine nastavnica Zineta Mujak-Kovač održala je ogledni sat u V1 razredu iz predmeta Matematika.

Tema nastavnog sata bila je Zapremina kocke i kvadra.

Učenici V1 se prvi put upoznaju sa pojmom zapremine. Na času je izveden ogled u grupama kako bi učenici usvojili pojam zapremine. Učenici su, sa uživanjem, uzeli aktivno učešće u izvođenju ogleda. Poslije ogleda urađen je još jedan primjer, na osnovu kojih su učenici sami došli do formule za izračunavanje zapremine kocke i kvadra. Ogledni sat je uspješno realiziran sa svim odlikama koje su predviđene nastavnom jedinicom. Realizaciji časa su prisustvovali direktor škole Medžid Hasković i pedagogica Sabina Mrkonjić.

Ogledni čas

U utorak 12.04.2022. u djeljenju IX2 održan je ogledni čas iz fizike. Tema nastavne jedinice je bila – Prelamanje svjetlosti – Refrakcija. Osim zakona prelamanja svjetlosti učenici su mogli razumjeti pojave kao što su totalna refleksija i njenu primjenu u optičkim kablovima koji su temelj današnjih telekomunikacija. Takođe je bilo zanimljivo čuti kako nastaje fatamorgana, optička pojava u atmosferi gdje se u daljini vide nestvarni likovi udaljenih objekata i predmeta, a nastaje kao posljedica prelamanja svjetlosti.

Realizaciji časa su prisutvovali direktor škole, pedagog i kolege nastavnici.

Ogledni čas - Tjelesni i zdravstveni odgoj

Dana 28.03.2022. godine održan je ogledni čas iz predmeta tjelesni i zdravstveni odgoj. Čas je održala nastavnica Minela Dervišagić. Nastavna jedinka na tom času je bila Košarka – ponavljanje elemenata. Učenici VI-3 odjeljenja su pokazali veoma dobre motoričke sposobnosti i veliko interesovanje za košarku, a i sport općenito. Ispunjeni su svi ciljevi i zadaci koji su bili postavljeni pred njih. Času su prisustvovali direktor škole Medžid Hasković i pedagogica Sabina Mrkonjić.


Ogledni čas Bosanski jezik i književnost, hrvatski jezik i književnost, srpski jezik i književnost.

Dana 22.11.2021. godine nastavnica Alma Feriz održala je ogledni sat u 8-3 razredu iz predmeta Bosanski jezik i književnost, hrvatski jezik i književnost, srpski jezik i književnost.

Tema nastavnog sata: Ljubavni rastanak, narodna lirska pjesma.

Učenici 8-3 su pokazali izuzetnu saradnju i spremnost u interpretaciji narodne lirske pjesme, odgovorili na zadatke teme, te uspješno pravili poveznicu odlika usmene književnosti sa ovovremenskim društvenim konvencijama. Ogledni sat je uspješno realiziran sa svim odlikama koje su predviđene nastavnom jedinicom. Realizaciji časa je prisustvovao direktor škole.


Ogledni čas iz informatike

Nastavnik Asmir Zimić je održao ogledni čas iz informatike.

Vrijeme: Petak 12.11.2021 godine, II čas u 8:50 sati

Nastavna jedinica : Samostalna vježba u excelu (praktična vježba)

Razred : 8-1 grupa 1

Realizaciji časa su prisustvovali direktor i pedagog škole.

OGLEDNI ČAS NJEMAČKI JEZIK

Nastavnik: Halida Bektaš

Predmet: Njemački jezik

Datum: 08.11.2021.

Razred: V-1

Tema: Die Schule

Nastavna jedinica: Schulsachen/ In der Deutschstunde

Realizaciji oglednog časa je prisustvovao direktor škole


U srijedu 5.5.2021. godine učiteljica Eldina Hadžiefendić je održala ogledni čas u II-3 razredu. Realizovana je nastavna jedinica "Nastanak i rast biljaka i životinja". Učenici su uz pomoć prezentacije, aplikacija, kviza i praktičnog rada usvojili nastanak i rast biljaka i životinja. Na času je prisustvovala i pedagog škole Sabina Mrkonjić .

U petak 7.5.2021. godine učiteljica Sabiha Čaušević je održala ogledni čas u II-2 razredu. Realizovana je nastavna jedinica "Domaće životinje i njihova mladunčad". Učenici su na zabavan način kroz priču, prezentaciju , pjesmu i kviz znanja naučili prepoznati i imenovati domaće životinje, njihovu mladunčad, način uzgajanja i ishrane, te značaj životinja za život čovjeka. Realizaciji časa su prisustvovali direktor i pedagog škole.

Ogledni čas iz engleskog jezika

U ponedjeljak, 22.02.2021. godine u odjeljenju V3 nastavnica Adisa Beglerović održala je čas iz engleskog jezika. Nastavna jedinica je bila "Home sweet home". Na času su bile predstavljene različite metode poučavanja.

Času su također prisustvovali direktor škole, pedagogica i kolegica iz razredne nastave.

U srijedu 23.12.2020. godine učiteljica Elma Veljan je realizovala ogledni čas iz predmeta Moja okolina, nastavna jedinica „ Zima „. Učenici su kroz slaganje slagalice, prezentaciju, rješavanje kviza znanja, raznim zanimljivostima o zimi, nezaobilaznu pjesmu, na interesantan i veoma kreativan način usvojili predviđen sadržaj o ovom godišnjem dobu.