Takmičenja 23-24

Takmičenje iz Fizike

Dana 08.04.2024. odražna su općinska tekmičenja iz fizike na nivou Kantona Sarajevo. Općinsko takmičenje iz fizike održano je u Semizovcu u  OŠ „Porodice ef. Ramić“ kome su pristupili učenici iz pet vogošćanskih osnovnih škola u rangu osmih i devetih razreda.

I pored jake konkurencije i prilično teških zadataka učenici naše škole postigli su veoma dobre rezultate.  U kategoriji osmih razreda prvo mjesto osvojila je naša Džana Čardaković, a u kategoriji devetih razreda drugo mjesto osvojio je Enes Muminović. Oboje su se plasirali na Kantonalno takmičenje iz fizke. Ostali takmičari iz naše škole, iako se nisu plasirali dalje, osvojili su solidna mjesta na bodovnim listama. Ponosni smo na učenike naše škole i želimo im puno sreće u daljem takmičenju.

OPĆINSKO TAKMIČENJE IZ GEOGRAFIJE

U ponedjeljak, 18.03.2024. godine, u prostorijama Osnovne škole „Izet Šabić“, održano je Općinsko takmičenje devetih razreda iz nastavnog predmeta Geografija.

Na takmičenju je učestvovalo pet ekipa iz svih vogošćanskih osnovnih škola: OŠ „Izet Šabić“, OŠ „Porodice ef. Ramić“, OŠ „Mirsad Prnjavorac“, OŠ „ Zahid Baručija“ i OŠ „Zajko Delić“.

Na općinskom takmičenju našu školu predstavljale su učenice Helać Ilda, Kadrić Amra i Smajić Emina.

Pojedinačno naša škola je postigla četvrto mjesto, a u ekipnoj konkurenciji učesnice su ostvarile treće mjesto. 

Učenice je pripremala nastavnica Geografije Amela Poturak.


Takmičenje iz informatike

U sklopu kalendara takmičenja za školsku 2023./2024 godinu 11.03.2024. godine održano je općinsko takmičenje iz informatike za učenike vogošćanskih osnovnih škola. Takmičenje je održano u Osnovnoj školi “Mirsad Prnjavorac”. 

Naša školska ekipa je bila drugoplasirana, a nastupila je u sastavu Omar Hasanović, Faris Spahić i Ahmed Turanović. 

Općinsko takmičenje iz robotike

U sklopu kalendara takmičenja za školsku 2023./2024 godinu 07.03.2024.godine održano je općinsko takmičenje iz robotike za učenke sedmih razreda vogošćanskih osnovnih škola. Takmičenje je održano u osnovnoj školi “Mirsad Prnjavorac”. Naša škola je zauzela treće mjesto, a ekipu su predstavljali Adi Omerović i Davud Kuldija. 

Općinsko takmičenje – odbojka 

Dana 05.03.2024. godine u Semizovcu u OŠ „Porodice ef. Ramić“ održano je Općinsko takmičenje u odbojci za učenike svih osnovnih škola na području općine Vogošća. Učenici naše škole su osvojili 1. mjesto u obje kategorije tj. i dječaci i djevojčice. Prvaci su općine Vogošća i plasirali su se na Kantonalno takmičenje koje će se održati u aprilu ove godine. Učenicima i nastavnici Mineli Dervišagić iskrene čestitke i sretno na Kantonalnom takmičenju. 


ŠKOLSKO TAKMIČENJE IZ HISTORIJE

U utorak, 13.02.2024. godine, je održano školsko takmičenje iz historije za učenike sedmog razreda. Na takmičenju je učestvovalo 13 učenika. Učenici koji su ostvarili najbolji plasman i koji će našu školu predstavljati na općinskom takmičenju su:

1. Alajmović Hasan 71

2. Durak Tarik 71

3. Džindo Lamija 72

4. Turanović Ahmed 71

5. Mušović Hana 72

6. Čaušević Sarah 72


Školsko takmičenje iz engleskog jezika

Školsko takmičenje iz engleskog jezika je održano 18.12.2023. godine u prostorijama škole. Takmičenju je pristupilo 16   učenika. Nakon bodovanja, od strane Komisije, učenici su postigli sljedeće rezultate:

1. Helać Ilda I Kulovac Nejla – 28/32 boda;

2. Ćebić Faris, Smajić Emina i Šabić Ernad – 27/32;

3. Muminović Enes – 26/32;

4. Hadžialić Naida, Hasanović Omar, Hasanspahić Elina i Spahić Faris – 25/32;

5. Delić Tarik, Dučić Naida i Halilović Merjem – 24/32;

6. Musić Iman Merjem – 21/32;

7. Blekić Emir – 16/32 i

8. Čaušević Danin – 13/32. 

S obzirom da su dvije učenice, Helać Ilda i Kulovac Nejla, osvojile 1. mjesto, sa istim brojem bodova, one su pristupile 2. krugu takmičenja kako bismo izabrali prvoplasiranu. Drugi krug takmičenja je održan 27.12. 2023. godine.

Nakon drugog kruga takmičenja, obje učenice su osvojile isti broj bodova, 20/25,  te  se pristupilo i trećem krugu takmičenja, koje je održano 28.12. 2023. godine.

Učenice su postigle sljedeći rezultat:

1. Helać Ilda – 22/26 bodova,

2. Kulovac Nejla – 19/26.

Dakle, pobjednica školskog takmičenja iz engleskog jezika je Helać Ilda.

 

Komisija:

Edina Degirmendžić

Adisa Beglerović

Enela Tahić


ŠKOLSKO TAKMIČENJE IZ INFORMATIKE

Dana 11.12.2023. godine u kabinetu informatike održano je takmičenje iz Informatike za učenike VI – IX razreda. Učenici su zadatke rješavali u  C++ programskom jeziku. Čestitamo svim učenicima na učešću i plasmanu na školskom takmičenju. 

Školska takmicenja_2023 .pdf