Takmičenja 2021 - 2022

Dana 04. juna/lipnja 2022. godine u OŠ ''Skender Kulenović'' u Sarajevu održano je 26. Saobraćajno/prometno-obrazovno/odgojno takmičenje/natjecanje. Školsko kvalifikaciono saobraćajno/prometno-obrazovno takmičenje/natjecanje realizovano je u periodu od 09. maja/svibnja do 18. maja/svibnja 2022. godine u okviru kojeg su takmičari/natjecatelji elektronskim putem popunjavali online testove na BIHAMK-ovoj softverskoj platformi „e-testovi“. Svi takmičari/natjecatelji koji su zadovoljili kriterije date Pravilnikom, direktno su se plasirali na Finalno takmičenje/natjecanje.

Na Finalnom saobraćajno/prometno - obrazovnom takmičenju/natjecanju učešće je zauzelo ukupno 54 takmičara/natjecatelja iz cijele Bosne i Hercegovine. Nakon dvije godine realizacije Finalnog takmičenja/natjecanja online, zbog uticaja pandemije Korona virusa, ove godine takmičenje/natjecanje je održano po starom sistemu odnosno sastojao se teoretskog i praktičnog dijela (poznavanje saobraćajnih propisa i spretnosti vožnje bicikla na specijalno pripremljenoj stazi - poligonu).

Našu školu predstavljali su učenici šestog razreda, Bošnjak Emir i Benjamin Spaho koji su ovom prilikom ostvarili zapažene rezultate. 

Benjamin Spaho je osvojio 17. mjesto, dok se Bošnjak Emir plasirao na 22. mjesto.

Čestitamo našim dragim učenicima na učešću i zapaženim rezultatima na ovogodišnjem Saobraćajno/prometno-obrazovnom/odgojnom takmičenju/natjecanju.

Saobraćajno–obrazovno takmičenje 2022 

BIHAMK i ove godine organizuje saobraćajno-obrazovno takmičenja za učenike osnovnih škola.

Ova takmičenja, koja se sastoje iz teorijskog i praktičnog dijela imaju prvenstven cilj da na popularan način doprinesu saobraćajnoj edukaciji učenika i podizanju nivoa preventivnog djelovanja u oblasti saobraćaja.

Na školskom kvalifikacionom takmičenju koje je završeno 17. maja 2022. godine našu školu su predstavljali učenici petog i šestog razreda, Mušović Hana, Khattab Rabija, Bošnjak Emir i Spaho Benjamin.

Svoje učešće na Finalnom takmičenju osigurali su Bošnjak Emir i Spaho Benjamin.

Zajedno sa ostalim finalistima koji dolaze iz Konjica, Cazina, Bihaća, Goražda, Bugojna, Gruda, Posušja, Kaknja, Visokog i Sarajeva svoje znanje i sposobnosti pokat će 04. Juna 2022.godine u Sarajevu.


Dva dječaka i dvije djevočice koji ostvare najbolje rezultate činit će ekipu koja će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na ovogodišnjem Europskom takmičenju koje se održava u Zadru u Hrvatskoj u septembru 2022. Godine.


Takmičenje u programiranju uz upotrebu micro:bit računara na nivou Bosne i Hercegovine

Nakon tri i po godine sprovođenja projekta „Škole za 21. vijek“ i održanih šest ciklusa obuka za direktore i nastavnike svih osnovnih škola u Bosni i Hercegovini, naša škola je po drugi put u pratnji nastavnika informatike Zimić Asmira i učenika Omar Hasanović i Faris Spahić učestvovala u takmičenju u programiranju uz upotrebu micro:bit računara. Naša škola je pripremila projekat pametna svjetla na automobilima, međutim nije prošla u finalno takmičenje.  Ovom prilikom zahvaljujemo se učenicima i nastavniku na trudu, radu i učešću na ovom izuzetno zabavnom takmičenju.

Kantonalno takmičenje Engleski jezik

U srijedu, 27. 4. 2022. godine u prostorijama OŠ “Grbavica I“ održano je kantonalno takmičenje iz  nastavnog predmeta Engleski jezik. Učenik devetog razreda naše škole, Tarik Tvrtković, osvojio je 9. mjesto od 66 takmičara na kantonalnom takmičenju.

Čestitamo našem vrijednom učeniku i nastavnici Adisi Beglerović koja ga je pripremala za ovo takmičenje. Želimo mu mnogo uspjeha u daljnjem školovanju.


Kantonalno takmičenje informatika

Dana 24.03.2022. godine održano je kantonalno takmičenje iz informatike, čiji je domaćin bila privatna škola Richmond Park College Sarajevo

Našu školu na kantonalnom takmičenju su predstavljali učenici: Hamza Oprašić, Omar Hasanović i Faris Spahić.

Naši učenici su postigli izvanredne rezultate i u to ime čestitamo našim učenicima i nastavnicima na ovom izuzetnom uspjehu. 

Takmičenje iz geografije

Dana, 16.03.2022. godine, održano je Općinsko takmičenje iz predmeta Geografija u prostorijama Općina Vogošća.

Učesnice Općinskog takmičenja postigle su sljedeće rezultate: Emina Dzaferagić 3. mjesto, Sara Efendić 4. mjesto i Mejrema Bičo 6. mjesto.

U srijedu, 30.03.2022.godine, u prostorijama škole Međunarodna gimnazija „Richmond Park International Secondary School“  na Ilidži, održano je Kantonalno takmičenje iz predmeta Geografija. Našu školu predstavljale su učenice Emina Džaferagić i Sara Efendić, koje su svojim učešćem postigle izvanredne rezultate.

Učenice je pripremala nastavnica Amela Poturak.


Takmičenje njemački jezik

U srijedu, 23.3.2022. godine, na Goethe Institutu u Sarajevu, održano je kantonalno takmičenje iz predmeta Njemački jezik.

 Učenik naše škole, Tarik Tvrtković, osvojio je zapaženo 9. mjesto na kantonalnom takmičenju i postigao najbolje rezultate na području Općine Vogošća.


Ponosni smo na našeg učenika i želimo mu puno uspjeha u budućnosti.

Učenik se spremao sa nastavnicom Halidom Bektaš.


Takmičenje informatika

Dana 11.03.2022. godine održano je Općinsko takmičenje iz informatike, čiji je domaćin bila OŠ “Mirsad Prnjavorac”.

Prvo mjesto podijelile su ekipe iz naše škole i OŠ “Zahid Baručija”, te se samim tim plasirale na Kantonalno takmičenje. Našu školu su predstavljali učenici: Hamza Oprašić, Omar Hasanović i Faris Spahić.

Čestitamo našim učenicima i nastavnicima na ovom izuzetnom uspjehu. Želimo im puno sreće i uspjeha na kantonalnom takmičenju.

TAKMIČENJE IZ FIZIKE

07.03.2022. godine za pet osnovnih škola na opštini Vogošća održano je Opštinsko takmičenje iz fizike. Takmičenju su pristupili i učenici naše škole JU OŠ „Izet Šabić“ Hotonj. I pored nimalo lagane konkurencije naši učenici ostvarili su solidan plasman. U pojedinačnoj konkurenciji Oprašić Hamza osvojio je drugo mjesto, a Azizović Almedina četvrto za učenike 8. razerada. Ostali učenici su takođe ostvarili solidne rezultate.

Oprašić Hamza je uzeo učešće na Kantonalonom takmičenju iz fizike koje je održano 15.03.2022. godine na Ilidži.

Naša škola je ponosna na sve naše vrijedne učenike koji su i porad svojih redovnih obaveza uzeli učešće na takmičenjima iz raznih predmeta. Oni su primjer kako trud i upornost donosi uvjek lijepe rezutltate.


Takmičenje iz Matematike

Općinsko takmičenje iz Matematike održano je u petak, 11.03.2022. god. u Osnovnoj školi „Mirsad Prnjavorac“. Ekipu naše škole sačinjavali su učenici osmih razreda te postigli odlične rezultate. Nedim Šejto je osvojio drugo mjesto, a Hamza Oprašić treće.

U kategoriji IX razreda učenik Bilal Avdibašić osvojio je četvrto mjesto.

Kantonalno takmičenje je održano na Ilidži u školi „Richmond Park College“, u četvrtak, 17.03.2022. god. na kojem je naš učenik Hamza Oprašić osvojio 19. mjesto u kategoriji osmih razreda.

Učenike je pripremao nastavnik Ifet Šabaredžović. Ponosni smo na naše učenike i nastavnike i čestitamo im na postignutim rezultatima.

ŠKOLSKO TAKMIČENJE IZ MATAMEATIKE

Na školskom takmičenju iz matemaike održanom  u utorak 15. 02. 2022. g. postignuti su sljedeći rezultati:

VII razred

 

Prezime i ime           osvojeni bodovi

1.   Helać Ilda                          80

2.   Muminović Enes                62

3.   Delić Tarik                     60  

4.   Karađuz Ahmed        48

5.   Omerović Amna         34

6.   Smajić Emina                 22


VIII razred

 

Prezime i ime             osvojeni bodovi

1.   Šejto Nedim                      20

2.   Oprašić Hamza                 10

3.   Buljubašić Tarik                 0    


IX razred

 

Prezime i ime             osvojeni bodovi

1.   Avdibašić Bilal                   80

2.   Tvrtković Tarik                   40

3.   Džaferagić Emina              39

4.   Bičo  Mejrema                   35   

5.  Muftić Benjamin                 2


ŠKOLSKO TAKMIČENJE IZ FIZIKE

Dana 17.02.2022. godine u prostorijama škole održano je takmičenje iz fizike za učenike VIII-ih i IX-ih razreda. 

ŠKOLSKO TAKMIČENJE IZ VJERONAUKE

Dana 16.12.2021. godine u prostorijama škole održano je takmičenje iz Vjeronauke za učenike VIII-ih i IX-ih razreda. Takmičenju je pristupilo 6 učenika za VIII razred i 5 učenika za IX razred, a pred komisijom u sastavu Mehić Elvedina, Veljan Elma i Brdar Vahid.

Najbolje rezultate i prvo mjesto za VIII razred osvojila je učenica Karasalihović Hadžera, a za IX razred Dučić Almina.

Ove učenice će predstavljati našu školu na Kantonalnom takmičenju koje se održava krajem marta i početkom aprila, i ovom prilikom im želimo puno uspjeha i što bolji plasman.ŠKOLSKO TAKMIČENJE IZ NJEMAČKOG

Takmičenje je održano u prostorijama škole, učionica br. 3, dana 8.2.2022. godine sa početkom u 12:15 sati.


        Takmičenju su pristupili slijedeći učenici:

Avdibašić Bilal

Bičo Mejrema

Muftić Benjamin

Tvrtković Tarik


     Nakon bodovanja testova komisija je utvrdila da je učenik Tarik Tvrtković – IX1, ostvario   plasman na kantonalno takmičenje sa ukupnim brojem bodova 37/52.


ŠKOLSKO TAKMIČENJE IZ GEOGRAFIJE 

Školsko  takmičenje iz geografije održano je u utorak, 28.12. 2021. godine u 12 sati.  Na takmičenju su učestvovali  učenici devetih razreda. Učenici su ostvarili sljedeće rezultate:

Školsko takmičenje iz engleskog jezika


Dana 22.12.2021. godine održano je školsko takmičenje iz engleskog jezika za učenike/učenice devetih razreda.

 

Takmičenju su pristupili sljedeći učenici/učenice:


1. Avdibašić Bilal

2. Bičo Mejrema

3. Dervišević Anesa

4. Dučić Almina

5. Efendić Sara

6. Gerin Adna

7. Mahmutović Nejla

8. Muftić Benjamin

9. Omerspahić Sajra

10. Sejfić Amina

11. Sidran Merjem

12. Tvrtković Tarik

 

Nakon bodovanja testova Komisija je utvrdila da je učenik Tarik Tvrtković - IX1,  ostvario plasman na kantonalno takmičenje sa najviše osvojenih bodova.

Našem učeniku želimo mnogo sreće na kantonalnom takmičenju.


Školsko takmičenje iz informatike

Dana 13. 12. 2021. godine, održano je školsko takmičenje iz informatike. Takmičenju je pristupilo 4 učenika.

Učenici su ostvarili sljedeće rezultate:

1. Mjesto -Omar Hasanović

2. Mjesto - Hamza Oprašić

3. Mjesto - Elmedin Šandal

4. Mjesto -Danin Šeho